Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte mosselen in pikante saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 uien
10 takjes peterselie
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
2 1/2 dl droge witte wijn
400 gr tomaten uit blik
150 gr chorizo
100 gr rauwe ham
2 kg mosselen
2 tenen knoflook
1 mespunt cayennepeper
2 laurierblaadjes
peper naar smaak

Bereiden

Pel de uien en snipper ze grof.
Verwijder het vel van de worst en snijd hem in blokjes.
Knip de ham in reepjes.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Borstel de mosselen onder koud stromend water
één voor één schoon.
Gooi geopende schelpen die na een tik op het aanrecht geen
sluitbeweging maken en kapotte exemplaren weg.
Bewaar de mosselen tot het gebruik in de koelkast.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui ± 5
minuten zachtjes.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de worst, de ham, 3/4 deel van de peterselie, de tomaten
met het vocht, het paprikapoeder, de cayennepeper, de
laurierblaadjes en de wijn toe en laat het op matig vuur
zonder deksel en onder af en toe roeren in ± 8 minuten
tot een saus inkoken.
Verwarm een grote schaal voor.
Leg de mosselen op de saus en kook ze op hoog vuur met het
deksel op de pan ± 8 minuten tot ze allemaal open
zijn.
Leg de mosselen met een schuimspaan in de voorverwarmde
schaal.
Schenk de saus in een sauskom en verwijder de
laurierblaadjes.
Strooi de rest van de peterselie over de mosselen.
Lekker met stokbrood en komkommersalade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)
Kabeljauwschotel met ananas en amandel
Gegrilde zeebrasem met knoflook
Gebakken vis met remouladesaus
Kabeljauwschotel met kruidig korstje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes